Skinnskatteberg Kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i fredags som den eventuella vattenkontamineringen upptäcktes på Bergslagsvägen. Provsvar väntas komma i början på nästa vecka. Foto: Jenny Berggren / SVT

Inga bakterier i vattnet i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

Nu har provsvaren kommit , och det är inga problem med vattnet i fastigheterna längs Bergslagsvägen. ”Mycket avlagringar i ledningarna”

Boende i delar av Skinnskatteberg har fått koka sitt dricksvatten sedan i fredags efter larm om eventuell kontaminering. Det var i samband med underhåll och provtryckningar som vattnet var grumligt och man misstänkte att det var otjänligt.

– Det var så mycket avlagringar i ledningarna, som släppte när vi provtryckte, förklarar Christopher Åberg som är tillförordnad VA-chef i kommunen.

– Det var bara det, och nu visar proverna att allt är bra.

Under torsdagen var vattnet avstängt på delar av Bergslagsvägen i Skinnskatteberg på grund av ett VA-arbete.

”Drack vattnet i två dagar”

SVT Nyheter Västmanland har pratat med flera drabbade och några av de hade inte nåtts av informationen. En äldre kvinna hade druckit vattnet i två dagar efter larmet, hon tycker inte kommunen gjort tillräckligt för att sprida information.

Men enligt kommunen ska allt fungerat med informationen.

– Vi bedömer att alla har fått information. Jag pratade personligen med bostadsföreningen och fastighetsägare, säger Daniel Von-Walden VA-beredskap i Skinnskatteberg.

Påverkade adresser

Bergslagsvägen 2 (Tågstation)

Bergslagsvägen 5

Bergslagsvägen 6 (Brandstation)

Bergslagsvägen 9

Bosses Grill

Källa: Skinnskattebergs kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.