Roger Haddad (L), riksdagsledamot för Västmanland. Foto: Rebecka Mårtensson/SVT

Roger Haddad (L) om Sabunis avgång: ”Jag såg inte ett partiledarbyte så här nära valet”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgår bara månader innan höstens val. Partiet har under en längre tid kämpat mot lågt väljarstöd och riskerar att tappa sin plats i Riksdagen efter valet. Västmanlands liberala riksdagsledamot Roger Haddad kommentarar här partiets ledarbyte.

Vad säger du om Nyamko Sabunis beslut?

– Det är ett omtumlande besked som överraskade mig och jag såg inte ett partiledarbyte så här nära valet, säger Roger Haddad (L).

Vad innebär det här för er som parti fram mot valet?

– Vi har utsett våra kandidater och fokuserar på vår politik och nu gäller det att vi bara fortsätter och möter väljarna i valrörelsen, säger Roger Haddad (L).

Vad säger du om er nya partiledare, Johan Pehrson?

– Han har haft en väldigt viktig del i partiets riksdagsarbete, tagit många partiledardebatter eftersom Nyamko Sabuni saknar riksdagsplats, men det är helt klart annorlunda att bli partiledare och jag önskar honom all lycka till, säger Roger Haddad (L).

Roger Haddad (L) är förste vice ordförande i Arbetsmarknadsutskottet och riksdagsledamot från Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.