Leffe Eriksson skickar iväg en disc

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leffe Eriksson tror på uppsving för discgolfen när Köping får en egen bana. Foto: Sigrid Renklint/SVT

Köping får discgolfbana – Leffes envisa kamp gav resultat

Publicerad

Två långa år efter medborgarförslaget om en discogolfbana har politikerna i Köping fått tummen ur – banan ska byggas. Men var den ska ligga är ännu inte bestämt.

Den inbitna discgolfaren Leffe Eriksson har länge saknat en bana i sin hemstad Köping och 2022 skickade han in ett medborgarförslag om att bygga en.

Nu har demokratins kvarnar malt, och kommunfullmäktige har bestämt att gå på Leffes idé och bygga en bana. Pengarna, runt 700 000 kronor, tas från en fond som ska gå till rekreation och utsmyckning av staden.

– Det kommer att betyda mycket för Köping som stad. Får vi en högkvalitativ tävlingsbana med motionsinriktning, då kommer det att blomstra.

Flera platser aktuella

Det är inte klart var banan ska ligga, men två förslag pekas ut som bästa alternativen, Nibblebackeskogen eller Johannisdalsskogen. Leffe Eriksson tror mest på Nibblebackeskogen.

– Det andra hamnar lite utanför, så ungdomar kan få det lite tjurigt att ta sig dit. Här är det bekvämt, jag skulle föredra det förslaget.

Det finns en klubb för discgolfare i Köping med ungefär 30 medlemmar, men nu hoppas Leffe Eriksson på att fler ska ge sig i kast med sporten.

– Vi siktar på att bli 100, då skulle jag vara nöjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.