Kvinna i Västerås lurad på flera hundra tusen kronor

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern utsattes för ett grovt bedrägeri under söndagen. Flera personer samarbetade för att lura henne att göra överföringar från sitt bankkonto.

Under söndagen blev en kvinna i Västerås lurad på flera hundra tusen kronor, enligt anmälan till polisen. Hon blev uppringd av en person som påstod att någon tagit lån i hennes namn. När kvinnan nekade till det sa personen att hon skulle bli kopplad till sin bank för att lösa situationen.

– Sen lurades hon göra flera överföringar på sammanlagt flertalet hundratusen kronor, berättar polisens presstalesperson Tobias Ahlén Svalbro.

Det var kvinnans dotter som kontaktade polisen, och nu har en anmälan om grovt bedrägeri upprättats. Polisens tips är att lägga på luren om någon ringer och vill prata om bankärenden, och sen själv kontakta sin bank.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.