En delad bild som visar två olika scener. Till vänster syns en manlig pressrepresentant klädd i en uniform med en namnskylt. Till höger visas en blå bil med en krossad ruta på passagerarsidan, vilket indikerar en eventuell inbrottssituation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En hård smäll för den drabbade” – i klippet ger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, tips på hur biltjuven bäst hålls borta. Foto: Christoffer Söderman/arkiv/SVT

Lista: Så håller du biltjuven borta – polisens bästa tips

Publicerad

Det är svårt att stoppa tjuvligor från att stjäla bilar och bildelar, men genom att vara uppmärksam kan du minska risken för att bli utsatt enligt polisen.

– De som begår de här brotten är tyvärr väldigt duktiga på det de gör, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Flera BMW-ägare i Västerås har utsatts för stölder där rattar, GPS-utrustning och annan inredning stulits. Denna typ av stölder, riktade mot specifika bilmärken, är ett återkommande problem och kopplas till internationella ligor som reser runt i landet, enligt polisen.

– För de som drabbas är det en enorm smäll, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

I klippet: Polisen delar sina bästa tips för att skydda bilen mot tjuvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.