Polisen på plats efter larmet. Foto: Pontus Altin

Misstänkt för medhjälp till mord i Hallstahammar släppt ur häktet: ”Han är lättad”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som tidigare häktades misstänkt för inblandning i dödsskjutningen i Hallstahammar har släppts på fri fot. Detta då bevisningen mot mannen inte håller för att frihetsberöva honom.

Mannen anhölls kort tid efter dödsskjutningen i Hallstahammar, och häktades för en vecka sedan, skäligen misstänkt för medhjälp till mord, vilket är den lägre misstankegraden. På måndagen blev det klart att mannen släpps på fri fot.

– Jag har inte uppnått sannolika skäl till att han ska hållas fortsatt häktad. Då ansåg jag att det var bättre att han släpps fri, säger Anna Elmlöw, åklagare i målet.

Dödsskjutningen i Hallstahammar

Mannen lättad över att släppas

– Min klient är lättad över att han är släppt. Ur vårt perspektiv var det här ett väldigt väntat beslut. Det enda som kan förvåna oss var att det inte fattades tidigare, säger Anders Ylönen, mannens advokat.

I nuläget är ingen annan person frihetsberövad för mordet i Hallstahammar.

Diamant Salihu, Foxtrot, Hallstahammarskjutning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s kriminalreporter Diamant Salihu berätta om dödskjutningen och eventuella kopplingen till Foxtrot. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Hallstahammar

Mer i ämnet