En man står på trottoaren och tittar på röda rosor som ligger på marken. Röda rosor ligger över en blodfläck på marken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har gått ett halv dygn sedan mannen dog i Sami Nikulas armar. I klippet berättar Sami om dödskjutning i Hallstahammar och hur han försökte rädda mannen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Sami försökte rädda mannens liv: ”Efter några minuter tappade vi kontakten”

Uppdaterad
Publicerad

Sami Nikula satt i bilen med sin familj när han såg en man ligga på trottoaren. Han sprang ut och inledde hjärt-lungräddning men kände hur mannen blev tyngre i hans armar och till slut förlorade de kontakt.
– Inte en timme har jag sovit i natt. Jag ser bara hans ansikte framför mig, säger Sami Nikula.

Det var vid halv åtta på torsdagskvällen som en ung man sköts till döds i centrala Hallstahammar. Skotten hördes över området. Även Sami Nikula och hans familj som var ute och körde vid tidpunkten hörde skotten. De hann bara åka en bit innan de såg en man ligga på trottoaren. Sami Nikula sprang ut.

– När jag kom till platsen levde han fortfarande, men tyvärr efter tre fyra minuter tappade jag kontakten med honom.

Händelsen har etsat sig fast i Samis minne och SVT möter honom dagen efter när han är på platsen för att lämna blommor på marken.

– Jag vill försöka hedra hans minne på något sätt.

I klippet ovan berättar Sami om mannens sista minuter.

Uppgifter: Dödsskjutningen har koppling till gängkriget

Bildens vänstra sektion visar en person som står framför en stadsbild med träd i bakgrunden. Den högra sektionen visar en polisbil med blått blinkande ljus parkerad utanför en byggnad, omgiven av avspärrningsband. Byggnaden är delvis upplyst med ljus och har reklam.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Robert Gustavsson rapporterar under fredagsmorgonen det senaste från platsen i central Hallstahammar där en ung man från Stockholm sköts till döds på torsdagskvällen. En dödsskjutning som enligt uppgifter till SVT kan ha koppling till den pågående gängkonflikten mellan ledarna Rawa Majid och Ismail ”Jordgubben” Abdo och deras nätverk. Foto: SVT & Pontus Altin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.