Polishuset i Västerås som det skulle kunna komma att se ut, sett från Björnövägen. Foto: Illustration: AG arkitekter

Planerna för nya polishuset i Västerås klubbade

Uppdaterad
Publicerad

Planförslaget för ett nytt polishus med tillhörande häkte i Västerås klubbades igenom i byggnadsnämnden under torsdagen. Byggnaden är tänkt att ligga i korsningen Björnövägen/Kungsängsgatan.

– Ett nytt polishus och häkte är en angelägen fråga för Västerås. Vi ser fram emot att det nu kan förverkligas, säger Jonas Cronert (S), byggnadsnämndens vice ordförande.

Om ingen överklagar beslutet så vinner det laga kraft och de som ska bygga kan då inkomma med en bygglovsansökan. När den inkommit ska byggnadsnämnden ta ställning till den innan bygget kan dra igång.

– Vi behöver ett nytt polishus och framför allt ett häkte – att vi inte har det i dag är skandal: polisen måste ta dyrbara resurser till att skjutsa fram och tillbaka så visst behöver vi ett nytt polishus och häkte, säger Claes Kugelberg (M), andre vice ordförande i byggnadsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.