Fyra bränder på kort tid i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan inträffade fyra bränder i Köping. Två av dem i ett lägenhetshus, den tredje var en bilbrand och den fjärde var en brand som startade vid en entré till ett trapphus.

– Man undersöker om det finns samband, säger Joar Källman, ledningsbefäl vid polisen.

Flera kvällar i rad larmades räddningstjänst och polis till olika adresser i Köping. Orsaken var bränder, som polisen misstänker är anlagda.

Bränderna inträffade mellan den 14 juli och den 17 juli. Tre av dem i lägenhetshus och en av dem var en bilbrand. Lägenhetsbränderna utreds som försök till mordbrand och bilbranden utreds som skadegörelse genom brand.

Polisen tittar på om det finns kopplingar mellan händelserna.

– Man tittar på samband. Det är inte uteslutet att det inte finns samband, säger Joar Källman.

Inga personer ska ha skadats i samband med bränderna och det finns heller inga misstänkta i nuläget.

Rättelse: I en tidigare version av texten stod det att tre bränder hade ägt rum i Köping under förra veckan. Rätt ska vara att fyra bränder inträffade. Tidigare uppgavs också att en av bränderna utreddes som mordbrand, rätt ska vara försök till mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.