Vallmobadet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smygöppnat för skolbarnens simundervisning, men premiär för allmänheten blir det den 11 oktober: ”Det känns ju jätteviktigt nu när den här satsningen är gjord, att man kommer hit och njuter av vårat fina bad, säger Sandra Ringström enhetschef Hallstahammars kommun. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Rundtur i nya Vallmobadet: Det kan badsugna vänta sig

Publicerad

Efter drygt två års renovering och till en kostnad på 76 miljoner kronor är nu Vallmobadet i Kolbäck färdigt. Den 11 oktober slår badet upp portarna men redan nu ordnas simundervisning för skolbarnen.

– Det är många som hör av sig och angelägna om att komma hit, och vi är jättetaggade på öppning, säger Sandra Ringström, enhetschef på Hallstahammars kommun.

Nya omklädningsrum, duschar och nykaklade bassänger. Det väntar besökare i nyrenoverade Vallmobadet i Kolbäck.

– Vi får starta upp ett helt badhus och det känns superkul, säger Sandra Ringström.

Renovering i tre delar

Men det är det besökaren inte direkt ser som står för merparten av de 76 miljoner kronor som renoveringen kostat. Bland annat en helt ny klimatanläggning, modern reningsanläggning till poolerna och bra personalutrymmen som tidigare saknats. Senast badet renoverades var 1994.

– Det är när man börjar rota som man ser hur det ser ut under, man gjorde väl helt enkelt som man gjorde 1994, säger Anders Allöv, projektledare på Hallstahammars kommun.

Renoveringen består av tre delar: en energispardel, en rotrenovering, samt själva verksamhetsanpassningen.

Den 11 oktober slås portarna upp för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.