Jonny Emtin (SD) nyvald som ordförande i Skinnskattebergs kommunstyrelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se över Skinnskattebergs utgifter och få till bättre stämning i kommunhuset ligger topp på agendan för nya kommunstyrelseordförande Jonny Emtin (SD). Foto: SVT

Så vill Jonny Emtin (SD) ta Skinnskatteberg ur krisen: ”Måste kunna prata”

Publicerad

I rollen som nyvald ordförande i kommunstyrelsen i Skinnskatteberg vill Jonny Emtin sänka temperaturen i politiken efter att hans företrädare petades från posten.

– Det måste bli mindre turbulens. Vi kan inte vara med på nyheterna varje dag, säger han.

I våras fick Ewa Olsson Bergstedt (SD) avgå efter att kommunstyrelsen i Skinnskatteberg nekats ansvarsfrihet, vilket automatiskt gav vice ordföranden Jonny Emtin (SD) högsta posten i kommunen. På måndagskvällen gick han från tillförordnad till att officiellt väljas in av en majoritet i kommunfullmäktige.

– Jag har gått in med taktiken att vi ska lyssna på varandra och vara öppna, säger han.

Policy och prioriteringar

På frågan om vad som går bra och mindre bra just nu i kommunen svarar Emtin att flera område måste ses över, och nämner särskilt socialtjänsten.

– Vi kämpar med samma problem som andra mindre kommuner, säger han.

I klippet: ”En värld jag inte är van med”. Jonny Emtin (SD) om att bli ny ordförande för kommunstyrelsen i Skinnskatteberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.