I klippen nedan: Skogsägaren Stig Martinsson, fårbonden Anitha Barrsäter och brandmannen Lasse Pettersson återberättar hur de upplevde dramatiken under skogsbranden i Västmanland 2014. Foto: Elvira Ringeborn/SVT

Tio år efter den stora skogsbranden i Västmanland – tre drabbade minns tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

2014 härjade Sveriges största skogbrand i modern tid i Västmanland. SVT har träffat skogsägaren Stig, fårbonden Anitha och brandmannen Lasse som alla tre drabbades av eldens våldsamma framfart.

I samband med tioårsdagen ordnade Svartådalens Bygdeutveckling en träff i Västerfärnebo för att samlas och prata om händelsen.

– Vi ville arrangera något för att ge människor möjlighet att berätta om känslorna kring det som hände, säger arrangören Kjell Eklund.

SVT lät skogsägaren Stig Martinsson, fårbonden Anitha Barrsäter och brandmannen Lasse Pettersson återberätta hur de upplevde dramatiken från sina olika perspektiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Västmanland

Mer i ämnet