Två personer häktas misstänkta för mordet på Skallberget i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades två personer misstänkta för mordet på en man i 35-årsåldern på Skallberget i Västerås i november 2023. Det meddelar kammaråklagaren Jessica Wenna i Västerås.

Det var i november 2023 som en 36-årig man mördades i sin lägenhet på Skallberget. Under fredagen häktades två personer i Västmanlands tingsrätt misstänkta för inblandning i mordet.

– Två personer har frihetsberövats och häktats idag. De misstänks på sannolika skäl, säger kammaråklagaren Jessica Wenna.

Dödsskjutningen på Skallberget i Västerås 2023

Polisen: ”Gängledare och bombmakare”

Mannen som sköts ihjäl hade en ledande roll i den kriminella miljön i Västerås, enligt källor till SVT. Enligt uppgifter inom polisen var han känd som en bombmakare och misstänks ha försett gäng med hemmagjorda bomber.

– Vi har haft koll på honom sedan tidigare. Det är en person vi kopplar till den nätverkskriminella miljön, säger Mattias Rutegård, polisens presstalesperson.

Det råder stark sekretess i ärendet, och åklagaren vill inte berätta något om vilka de misstänkta personerna är.

Polisbilar på plats vid södra Skallberget i Västerås efter en skjutning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilder från platsen och polisinsatsen i november förra året. Foto: Ulrika Westerberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Skallberget i Västerås 2023

Mer i ämnet