Flowtrail i Sala

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under uppbyggnad – ”flowtrailien” för mountainbike i Sala ska stå klar i november. ”Vi tror att det kommer bli väldigt många som vill komma hit”, säger Daniel Watkinson, fritidsutvecklare Sala kommun. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Unik flowtrail ska locka cyklister till Sala: ”Just nu en gömd diamant”

Uppdaterad
Publicerad

Det storsatsas på mountainbike i Sala. En helt ny så kallad flowtrail håller på att byggas upp och tanken är att locka inte bara salabor till leden.

– Alla är välkomna, Sala kommuns invånare och även besökare, vi tror på den här trailen och att den kan knytas ihop med Knektleden vid gruvområdet, säger Daniel Watkinson, fritidsutvecklare Sala kommun.

Leden i Sala är en del av det större projektet ”Trails of Västmanland” som leds av Region Västmanland. Där ska nio leder för vandring och cykling skapas eller rustas upp. Medverkande kommuner är Kungsör, Norberg, Sala och Skinnskatteberg.

Cykelklar i november

Tanken är att leden ska bli runt 2,5 kilometer lång och den är uppbyggd av kalksten som redan finns på området, Strå Bruk där den byggs.

– Man vill ha ett bra flyt när man cyklar, inte behöva kämpa hela tiden, utan man vill kunna använda farten i cykeln och få följa med, säger Daniel Watkinson.

Vädret kan ställa till byggandet men hittills har hösten varit optimal för att dra leden. Planen är att den ska vara klar att börja cykla på i november.

Jessica taggad på nya cykelleden: ”Inga stökiga rötter eller hala stenar”

Flowtrail Sala

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Upplevelse och träning” – Jessica Silversten, 49, har fått testa den del av MTB-leden i Sala som är klar. Följ med henne på en runda. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.