Polis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Handgranatsexplosion i butik i Södertälje – tonåring anhållen

Publicerad

En handgranat kastades in i en butik i Södertälje och exploderade igår kväll. En tonårspojke har anhållits misstänkt för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. En kvinna skadades allvarligt men inte livshotande.

Igår kväll skakades Södertälje av en explosion när en handgranat kastades in i en butik. Flera personer befann sig i butiken vid tidpunkten för detonationen, och en kvinna skadades allvarligt men hennes skador bedöms inte vara livshotande.

Polisen inledde omedelbart en stor insats efter explosionen. Brottsplatsen spärrades av och både räddningstjänst och polisens nationella bombskydd kallades till platsen för att säkra området och undersöka händelsen.

En tonårspojke har anhållits misstänkt för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse. Polisen arbetar nu intensivt med att utreda motivet bakom attacken och om det finns fler inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.