Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jonas Ekströmer/TT

M, KD och L ska ingå i regeringen – SD får stort inflytande

Uppdaterad
Publicerad

M, KD, L och SD är överens om hur Sverige ska regeras under de kommande fyra åren. Det meddelade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vid en pressträff på fredagen.

M, KD och L ingår i regeringen, som kommer att ha ett nära samarbete med SD, som får ett eget samordningskansli med politiska tjänstemän i regeringskansliet.

– Vi hade gärna sett en majoritetsregering där vi ingått. Nu när vi inte ingår är det oerhört viktigt för oss att vi får en sakpolitisk överenskommelse, sa Jimmie Åkesson.

Valet 2022 – Teckenspråk

KD:s Ebba Busch presenterade en rad förslag på vårdområdet, bland annat vill man utreda ett statligt huvudmannaskap.

Johan Pehrson (L) lovade bland annat en ny friskolelag som ska förbjuda vinstuttag för alla friskolor som inte presenterar starka resultat.

Talmannen föreslog på fredagseftermiddagen Ulf Kristersson som statsminister. Statsministeromröstning i riksdagen väntas ske på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 – Teckenspråk

Mer i ämnet