Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
48 procent svarar att regeringen gör ett ganska bra eller mycket bra jobb i Veriand senaste undersökning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vändningen: Allt fler tycker att regeringen gör ett bra jobb

Publicerad

Opinionsinstitutet Verian har undersökt hur allmänheten betygsätter regeringens arbete och jämfört med tidigare mätningar får regeringen ett bättre betyg. Enligt mätningen som gjorts i juni är det fler som tycker att regeringen gör ett bra arbete än vad det är som tycker att de inte sköter sig.

Sedan regeringen tillträdde 2022 har Verian mätt hur allmänheten betygsätter styret. En klar majoritet har ända sedan mätandet startade sagt att regeringen sköter sig dåligt. Men i junimätningen kan man se en statistiskt säkerställd uppgång bland de som svarar att regeringen gjort ett bra jobb.

– Alla mätningar fram till nu har varit negativa för regeringen. Nu märker man en ganska markant skillnad, säger Per Söderpalm på Verian.

48 procent svarar att regeringen gör ett ganska bra eller mycket bra jobb mot 47 procent som anser att den gör ett ganska dåligt eller mycket dåligt jobb.

I den senaste mätningen i december 2023 var motsvarande siffror 39 mot 54 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.