15.000 SL-biljetter till hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Försöket med att ge hemlösa SL-biljetter har varit lyckat, menar trafiknämnden i landstinget. Nu kommer försöket att bli permanent.

Trafiknämnden ska bidra med 15.000 SL-biljetter om året till de hemlösa. Biljetterna ska användas för att de hemlösa ska kunna ta sig till ett härbärge, myndighetsbesök eller vårdinrättning.

Behovet har uppstått eftersom många frivilligorganisationer flyttat från innerstan, vilket har gjort det svårare för hemlösa att ta sig till verksamheterna.

– Att initiativet har utvecklats från ett försök på 6.000 biljetter till en permanent satsning med 15.000 biljetter visar att det finns ett stort behov i samhället men också rum för nya initiativ och idéer. Det är viktigt att markera att vi bryr oss om Stockholms mest utsatta och, än viktigare nu i vintertid, att vi ger människor rätt förutsättningar för att söka sig till skydd och värme, säger Karl Henriksson (KD), gruppledare i trafiknämnden, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.