Natalie i Umeå springer för kvinnor i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Ett lopp och en maning till folk att skänka en slant, så ser konceptet ut när Natalie Carrion i Umeå och en av hennes vänner gör en insats. Helgen innehåller flera delar av hjälpande. Bland annat sänds en konsert för SVT under parollen Sverige skramlar. Natalie började redan under första veckan av kriget i Ukraina att planera för loppet den 3 april, och insamlingen där har redan kommit upp i 50 000 kronor.

– Vi vill göra något för en större sak och valde att börja springa för kvinnor runt om i världen. Ukraina är i en frukansvärd situation, här ville vi kliva in, säger hon.

Natalie Carrion och hennes kompis Charlotte Ulander startade en insamling med målet att dra in 100 000 kronor till förmån för behövande i krigsdrabbade Ukraina.

– Det är bara att kämpa och engagera sig. Pengar gör skillnad, säger Natalie Carrion som redan tidigare flera gånger gjort insatser som stöttar kvinnor i olika delar av världen.

Natalie är aktuell som en av de tävlande i Sápmi Grand Prix lägger stort fukus på hälsa och motion. Loppet som går på söndag blir 5 kilometer. Insamlingen fortsätter även veckan efter loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.