FA Sápmis tjejer tog silver i Piteå Summer Games Foto: FA Sápmi

Silver till FA Sápmis tjejer på Piteå Summer Games

Uppdaterad
Publicerad

Piteå Summer Games är över för den här gången.

FA Sápmis tjejer tog silver i klassen flickor 16 år.

Det efter en snöplig 1-0-förlust i finalen.

Sedan 1990 har Piteå Summer Games arrangerats helgen efter midsommar.

Årets upplaga hade rekordmånga lag anmälda, 891 lag, där FA Sápmi deltog med två lag, pojkar 16 år och flickor 16 år.

Bäst gick det för tjejerna som tog silver efter ha endast förlorat en match vilket var i finalen.

Man fick annars en kanonstart på turneringen, vann alla fyra gruppspelsmatcherna utan att ens släppa in mål, och man vann sin grupp med en målskillnad på 15-0.

I kvartsfinalen gick man också enklare vidare när man vann med 4-1 innan det blev jämnare i semifinalen där man till sist vann med 1-0 mot norska Furuflaten IL.

Norskt motstånd blev det även i finalen där Kvaløya SK drog det längsta strået och vann med 1-0 och FA Sápmi fick nöja sig med silver.

När det gäller killarna så inledde dem turneringen med en 4-1-seger mot Tromsdalen UIL innan man spelade oavgjort i två raka matcher. Efter det avslutade man gruppspelet med en 2-0 seger och gick vidare till slutspel som grupptvåa.

I åttondelsfinalen vann man en målrik tillställning mot Reinen IL med 5-4. Men i kvartsfinalen blev Lira BK för svåra när de enkelt vann med 4-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.