Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Adam Karls Johansson, Sameradion

Framgångar på Piteå Summer Games för FA Sápmi

Uppdaterad
Publicerad

Årets Piteå Summer Games har nått sitt slut, och FA Sápmis pojklag återvänder hem med en bronsmedalj. Detta efter en intensiv semifinal som fick avgöras på straffar. FA Sápmis tjejlag tog sig inte till slutspel.

Målvakten, Vilgot Lilja, bidrog starkt till lagets stora framgångar i turneringen. Han stoppade varje försök på mål och höll nollan fram till den dramatiska semifinalen.

– Det var en ganska jämn match, så när det sen skulle gå på straffar så blev det mycket nerver. Jag tror att det mycket kan ha varit det, säger Vilgot Lilja om förlusten i semifinalen till Sameradion.

– Framåt hoppas jag att få fortsätta spela fotboll med Sápmi-laget och med Lycksele. Det betyder väldigt mycket, just det att få vara med och representera Sápmi.

FA Sápmis pojklag visade också att de inte bara kan försvara, utan även attackera. Med hela 21 mål under hela turneringen var de laget med det högsta totala antalet mål, och de uppnådde det näst högsta antalet mål i en enskild match med 3.

Tyvärr hade FA Sápmis flicklag en tuffare turnering och  lyckades inte ta sig vidare till slutspelet detta år. De slutade på en tredje plats i tredje gruppen.

Hör FA Sápmis spelare Hans Áilo Siris tankar om resultatet i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.