Sex lag skulle delta i Conifa VM men tre lag har tvingats dra sig ur och nu gör Sápmi, Tamil Eelam och Szeklerland upp om titeln. Foto: Kjell Arne Guttorm/NRK Sápmi

Efter kaoset – då spelar Sápmi sina matcher i Conifa VM

Uppdaterad
Publicerad

Tre lag tvingades dra sig ur Conifa VM.

Det ställde till det rejält för arrangören.

Men nu står det klart när Sápmi spelar sina matcher i mästerskapet.

Sex lag skulle göra upp om titeln i Conifa VM men förra veckan kom beskedet att både Nordcypern och Kashmir tvingas dra sig ur efter visum och sponsorstrul.

På tisdagen kom även beskedet att Tibet inte heller kommer till spel då de inte får visum till Norge och Bodö där turneringen spelas.

Det här innebär att endast Sápmi, Tamil Eelam och Szeklerland nu gör upp om titeln där alla lagen nu kommer att möta varandra två gånger och de två bästa möts sedan i finalen som spelas på lördagseftermiddag.

Nu är det också klart när Sápmi kommer att spela sina matcher och det blir bland annat dubbla matcher på torsdag, en på förmiddagen och en sent på kvällen.

NRK Sápmi kommer att livesända alla Sápmis matcher på sin hemsida.

Då spelar Sápmi i Conifa VM

Tisdag 4 juni:

23.00: Sápmi-Szeklerland

Onsdag 5 juni:

14.00: Sápmi-Tamil Eelam

Torsdag 6 juni:

11.00: Szeklerland-Sápmi

23.00: Tamil Eelam-Sápmi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.