Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christine Namdar, Åbo Akademi, Steve Stephan, ungdomsrepresentant WWF Sweden Youth, Linda Staaf, polismästare Noa, David Sausdal, kriminolog, och Johan Hultberg (M), riksdagsledamot, diskuterar gängkriminalitet under ledning av moderator Sharon Jåma. Foto: SVT

Gängen siktar över gränserna

Uppdaterad
Publicerad

Gängkriminaliteten håller sig inte längre bara i Sverige. Vad gör våra grannländer för att stoppa våldet vid gränsen? Och hur samarbetar länderna får att vända utvecklingen?

”Svenske tilstander” är ett känt begrepp i Norge. Med det menas den situation som råder i Sverige med kriminalitet, sprängningar och skjutningar. Nu ser man att gängen i Sverige utvidgar sin verksamhet till Norge, Danmark och Finland.

Polissamarbetet mellan de nordiska länderna är sedan länge etablerat. Vad mer kan länderna göra tillsammans för att bryta gängens makt? Det är frågor som diskuterades vid ett seminarium i Almedalen.

Medverkande:
Johan Hultberg (M),
riksdagsledamot , medlem i Nordiska rådet
Linda Staaf, polismästare Noa
David Sausdal,
kriminolog och docent, Lunds universitet
Steve Stephan,
ungdomsrepresentant WWF Sweden Youth
Christine Namdar,
speciallärare och forskare, Åbo Akademi

Sharon Jåma, moderator

Arrangör: Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet. Från 25/6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.