• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

21 september: Nattens nyheter

Publicerad

Hizbollah bekräftar: Befälhavaren Ibrahim Aqil död

Under fredagskvällen bekräftade den terrorstämplade shiamilisen Hizbollah att deras högt uppsatta befälhavare Ibrahim Aqil dog i den israeliska attacken i södra Beirut under fredagen, rapporterar Reuters.

Ibrahim Aqil var även efterlyst av USA som erbjöd upp till sju miljoner dollar för den som hade information om befälhavaren.

Norra Italien drabbat av översvämningar – 1000 evakuerade

Skolor håller stängt och människor har tvingats lämna sina hem efter att ovädret Boris slagit till i norra Italien

Över 20 personer har hittills dött i översvämningarna i centrala Europa.

– Vi måste acceptera att det här är ett fönster mot framtiden, säger Andreas von Weissenberg, Europachef på IFRC inom Röda Korset.

Ovädret har det senaste dygnet tvingat 1 000 personer att evakuera från från norra Italien.

Källor: USA förbereder nytt stödpaket till Ukraina

Det nya stödpaketet ska vara värt 375 miljoner dollar i militärt stöd, säger två amerikanska källor till Reuters.

Paketet väntas bli offentligt nästa vecka och skulle då vara det största stödpaketet som antas genom presidentens speciella uttagsbefogenhet, skriver Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.