Det är inte Wall Street direkt, men på börsen i Dar es Salaam finns ett 20-tal anställda som handlar med aktier för ett 30-tal börsnoterade företag.
Det här är av de många nya börser som öppnat på den afrikanska kontinenten. I ett rum med små bås sitter aktiehandlarna, alla i röda kavajer.
I dag bedriver 17 afrikanska länder aktiehandel med börsnoterade företag och snart öppnar den 19:e börsen i Maputo, Moçambique.
Forskning visar att börshandel är en pådrivande kraft i utvecklingsländer – det hjälper företag få kapital som i sin tur bidrar både till jobb och tillväxt. Men Afrikas gryende aktiemarknader börjar från en låg nivå, totalt omsätter än så länge alla afrikanska börser lika mycket som Danmarks börshandel.
Men med god avkastning – under januari och februari ökade den afrikanska aktiemarknaden högst i världen, med åtta procent – enligt MSCI index.
Så intresset hos fondförvaltare i London, Paris, Berlin och Stockholm växer. Fondförvaltare hävdar att den nya jungfruliga marknaderna flyttat från Vietnam och Dubai till länder som Nigeria och Namibia.
”Man hinner knappt sova”
Emmanuel Nyalali är biträdande börschef. Han berättar att börsens utveckling i stort sett följt Tanzanias ekonomi. Tanzania har i många år haft en stabil ekonomisk tillväxt på sju procent.
– Man hinner knappt sova när man jobbar med kapitalmarknader, utvecklingen går mycket snabbt, berättar han.
Cement, ölbryggerier, telekom, livsmedelindustrier och banker hör till vinnarna på de afrikanska börserna, en ung och alltmer köpstark generation vill till exempel ha smartphones.
Cementfabrik en av börskometerna
En av börskometerna i Tanzania är Twiga, med den byggboom som råder i de flesta afrikanska huvudstäder är cement en eftertraktad produkt.
Fabriken har på sex år fördubblat sin omsättning och sysselsätter totalt 3.000 personer, inklusive underleverantörer. Cement från Twiga lägger bokstavligen grunden till Tanzanias tillväxt, överallt byggs hus och vägar.
För tio år sedan var Kina och Indien de nya tillväxtmarknaderna, nu är de afrikanska lejonekonomierna som börjar väcka intresse. Utöver oljeländerna som Angola och Nigeria är det 17 länder i Afrika söder om Sahara har haft en stabil tillväxt i över ett decennium: Botswana, Burkina Faso, Kap Verde, Etiopien, Ghana, Lesotho, Mali, Mauritius, Mozambique, Namibia, Rwanda, Sao Tome, Seychellerna, Sydafrika, Tanzania, Uganda och Zambia.
Svenska sparare köper afrikafonder
De afrikanska aktiemarknaden börjar bli het, svenska sparare äger i dag afrikafonder för drygt en miljard kronor. 2012 ökade fonderna, enligt DI, med i snitt 15 procent.
Men det finns också orosmoln, skulle råvarupriserna sjunka eller en större politisk kris drabba en region, till exempel Nigeria med grannländer, så kan de västerländska kapitalförvaltarnas intresse snabbt svalna igen.