Larmet om branden kom vid 09-tiden – vid lunchtid på fredagen pågick fortfarande släckningsarbetet. Fartyget kan komma att bogseras in till hamnen i Rostock, enligt lokala medier. Foto: Die Seenotretter – DGzRS

Brand ombord på tankfartyg i Östersjön

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt på fredagen i maskinrummet på ett tankfartyg i Östersjön, utanför Kühlungsborn i norra Tyskland. Samtliga sju besättningsmän har evakuerats och några har skadats lindrigt, rapporterar tyska medier. Branden är nu under kontroll och fartyget bogseras till hamn.

Lokala medier skriver att vittnen berättar om någon form av hög smäll som hörts ombord på fredagsmorgonen. Larmet om branden kom strax efter klockan 09.

Det 73 meter långa tyskflaggade tankfartyget Annika är ett så kallat bunkerfartyg som förser andra fartyg med bränsle, och uppges ha cirka 640 ton olja ombord. Fartyget ligger nu ankrat i Mecklenburgbukten mellan Warnemünde och Kühlungsborn i norra Tyskland.

Släckningsarbetet har pågått under hela dagen. Vid 15-tiden rapporterade tyska medier att branden i stort sett var under kontroll, och fartyget bogseras till hamnen i Rostock där släckningsarbetet ska slutföras.

Det finns enligt tyska myndigheter inga rapporter om att någon olja på grund av branden ska ha läckt ut i havet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.