– Jag röstade för att lämna, jag bryr mig inte om någon deal. Jag vill bara ut, säger engelsmannen Peter Muphy som SVT Nyheter träffar på en myllrande pub.
Puben som heter Wetherspoon drivs av ett känt ansikte för många britter, Tim Martin. Företaget han startade för snart 40 år äger i dag 800 pubar i Storbritannien. Han kampanjade för att lämna EU, och kampanjar nu för att britterna också ska lämna förhandlingsbordet i Bryssel.
På en halv miljon öl-underlägg har han låtit trycka upp sitt budskap att det bästa vore att lämna utan någon deal.
– Det är bara att lämna. ”Hit the road Jack”, säger han och skrattar när SVT Nyheter träffar honom på huvudkontoret i Watford utanför London.
– Jag tror de flesta som röstade för att lämna tycker det går för långsamt och är för byråkratiskt, säger han.
Oro för att landet aldrig lämnar
Tidigast 4,5 år efter Brexit-omröstningen kommer Storbritannien helt lämna Bryssel bakom sig. Alldeles för lång tid, menar Tim Martin, som inte vill ha något övergångsavtal.
– Utan deal kan vårt parlament slopa tullar på mat, vilket kommer gynna framför allt de med sämst ekonomi. Om vi inte har lämnat efter tre år, kommer vi då ha lämnat efter fem år? undrar han.
Beslutet som EU-ministrarna väntas fatta i dag handlar om hur förhandlingarna med Storbritannien ska fortsätta drivas. Enligt förslaget är det fullt fokus på att få till ett övergångsavtal med britterna, som ska gälla i knappt två år efter Brexit.
I detta ska skrivas in vad britterna får och inte får göra under tiden. EU är också öppen för en längre övergångsperiod i fall att britterna skulle önska det.
Vill se utträde redan på måndag
Sveriges inställning är att EU:s förhandlare ska vara konstruktiva och inte dra ut onödigt på tiden. Man vill helt enkelt inte att Storbritannien ska skrämmas att lämna förhandlingarna. Det skulle skada svensk export, tror man.
Var de som kampanjade för att lämna för naiva, trodde det skulle gå snabbare och enklare än det visade sig?
– Nej de var inte naiva, och det är inte svårt. Vi kan lämna EU på måndag utan skillnad för vårt näringsliv, säger Tim Martin.
Tror du verkligen det?
– Ja, på måndag. Varken Australien, Sydkorea eller USA är med i EU och går rätt bra ändå.
Tillbaka på puben där Peter Murphy har beställt en ny öl.
– Om EU är så fantastiskt, varför gör de då det så svårt för oss att lämna? Jo, de gör det svårt för oss bara för att de inte vill att andra länder också ska lämna, säger han.