Brittisk politiker avgår efter att ha porrsurfat i parlamentet

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske politikern Neil Parish avgår som parlamentsledamot. Det efter att ha erkänt att han vid två tillfällen har tittat på porr vid möten i underhuset, rapporterar BBC.

Det konservativa Torypartiet stängde på fredagen av Neil Parish efter anklagelserna tidigare i veckan om att han vid två tillfällen ska ha surfat på porrsidor – under tiden han satt i möte i underhuset. Två kvinnliga partikolleger hävdar att Parish tittade på porr på sin telefon när han satt nära dem. 

Neil Parish säger till BBC att det var ”ett ögonblick av galenskap” och att han ”inte är stolt” över vad han har gjort. Han har tidigare också sagt att det skedde av misstag vid ett tillfälle men att det den andra gången var avsiktligt. Så sent som på fredagen skrev han i ett uttalande på sin hemsida att han skulle sitta kvar som parlamentsledamot medan händelserna utreddes.

Neil Parish har en lång politisk karriär bakom sig. Han har varit parlamentsledamot sedan 2010 och mellan 1999 och 2009 var han Europaparlamentariker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.