Skidorten Contamines-Montjoie ligger i de franska Alperna, nära Mont Blanc. Foto: TT

Brittiska medborgare i de franska Alperna smittade av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Fem brittiska medborgare i Frankrike har insjuknat i corona efter att ha kommit i kontakt med en person som nyligen besökt Singapore. Samtliga vårdas nu på sjukhus, meddelar franska myndigheter.

De brittiska medborgarna däribland ett barn, befann sig i skidorten Contamines-Montjoie som ligger i de franska Alperna, när de blev smittade av coronaviruset och insjuknade.

Personerna ska ha delat en stuga med en britt som nyligen besökt Singapore som därefter ska ha smittat övriga personer, enligt franska myndigheter.

Britterna vårdas nu på ett sjukhus i Frankrike, men ingen rapporteras ha allvarliga symtom.

Besökte konferens

Nu tittar man närmare på en konferens som ägde rum 20-23 januari, där britten ska ha närvarat innan semestern i Frankrike. Konferensen besöktes av 94 personer från andra länder, meddelar myndigheter i Singapore.

Hittills har ingen annan besökare i den franska skidorten rapporterats sjuk och andra stugor har undersökts efter spår av viruset.

Totalt har 11 personer i Frankrike nu insjuknat i viruset. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.