Året började fantastiskt för Köpenhamnsrestaurangen Geranium, när man i februari blev den första danska restaurangen någonsin att få tre stjärnor i Michelin-guiden
Dock ser året ut att sluta i moll för restaurangen som ägs och drivs av Stjärnkocken Rasmus Kofoed, som är känd för att han är den enda kock i världen som vunnit guld, silver och brons i världens mest prestigefyllda kocktävling, Bocuse d’Or
Under en inspektion upptäckte det danska livsmedelsverket flera brott mot livsmedelslagen, rapporterar den danska tidningen Ekstrabladet.
Skaldjur i fel temperatur
Restaurangen får nu böta 20.000 kronor och stämplas dessutom med en arg smiley, vilket innebär lägsta möjliga livsmedelssäkerhet.
Restaurangen har enligt inspektörerna under en längre tid förvarat skaldjur i för hög temperatur.
Det handlar bland annat om färska pilgrimsmusslor, ostron och sötvattenskräftor, som förvarats i kylar där temperaturen var så hög som 9,2 grader, trots att temperaturen inte ska vara över 2 grader.
Man ska också ha hittat gröna och vita fläckar på hyllorna i kylrummen.
Överklagar flera punkter
Rasmus Kofoed har erkänt vissa felaktigheter i livsmedelshanteringen, bland annat att man ska ha förvarat lax på ett icke korrekt sätt.
Däremot delar man inte inspektörernas syn på en rad punkter vilka man har överklagat.