278 röstade för misstroendet i det första omröstningen, men 287 krävdes för att fälla regeringen. I den andra omröstningen var det bara 94 ledamöter som röstade för ett misstroende.
Det var i förra veckan som två olika begäran om misstroendeomröstningar, den ena inskickad av vänsteralliansen Nupes och den andra av det högernationalistiska partiet Nationell samling, lämnades in mot regeringen och premiärministern Élisabeth Borne.
Misstroendeomröstningarna följde en lång process där Macrons regering länge försökt samla stöd för en höjning av pensionsåldern i Frankrike. Senaten röstade den 16 mars för regeringens linje men nationalförsamlingen hotade att stoppa förslaget.
Drev igenom
Då drog regeringen och premiärministern i nödbromsen och utlöste på torsdagen paragraf 49.3 i grundlagen. Den ger premiärministern rätt att kringgå nationalförsamlingens ledamöter och se till att en lag antas oavsett vad de säger.
Det enda alternativet för att stoppa lagförslaget var då att gå fram med en misstroendeomröstning och försöka fälla hela regeringen.
Men regeringen klarade sig två gånger om. Därmed tyder allt på att pensionsåldern i Frankrike kommer att höjas till 64 år samt att antalet år man behöver arbeta för att få full pension också höjs.
– Det var den väntade utgången som skedde i dag, säger SVT:s utrikesreporter Ida Linde från Paris.
Oroligheter väntas
Regeringens beslut i förra veckan om att ta till paragraf 49.3 för att driva igenom förslaget har väckt ilska och efter flera veckor av fredliga demonstrationer förbjöd polisen på lördagen protester vid ett torg nära parlamentet i Paris på grund av oroligheter.
Men demonstrationerna väntas fortsätta på måndagskvällen.
– Vi förväntar oss att inom kort kommer gatorna att fyllas av ännu fler poliser. Vi står precis vid Place de la Concorde, där det antagligen kommer att bli oroligt snart, säger Ida Linde.