Bildens vänstra sida visar en individ som svänger en EU-flagg i en tumultartad miljö, omgiven av en stor grupp människor med ljuskällor. Den högra sidan visar en annan individ som avfyrar en fyrverkeripjä, vilket indikerar en kaotisk situation. Rök och ljus från omgivningen bidrar till en spänd atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här skjuter demonstranter fyrverkerier mot polisen – det handlar det massiva protesterna i Georgien om. Foto: Reuters & Feodor Khudokormov/Kartuli

Demonstranter i Georgien blockerar väg till landets största hamn

Uppdaterad
Publicerad

Demonstranter i Georgien har blockerat en väg till landets största hamn vid Svarta havet under söndagen. Nu sprider sig motståndet över landet inför den fjärde natten i rad av protester.

Över 40 personer har varit i behov av vård efter att demonstranter och kravallpolis drabbade samman under natten mot söndagen.

Demonstranter blockerar under söndagen en väg till en hamnen i staden Pori, rapporterar Reuters med hänvisning till lokal media. Det är oklart hur omfattande blockaden är. Hamnen hanterar 80 procent av landet sjötrafik med containers.

Protesterna som nu inne på den fjärde natten i rad, tog fart efter att Georgiens nya regering meddelade att de inte kommer att återuppta diskussioner för att ansluta till EU.

Under natten mot söndag samlades flera tusen demonstranter utanför parlamentet i Georgiens huvudstad Tbilisi.

Nu sprider sig motståndet runt om i landet, rapporterar Reuters.

Demonstranter avfyrade fyrverkerier och kastade stenar. I parlamentet bröt en mindre brand ut, samtidigt restes barrikader på huvudgatan i Tbilisi. Kravallpolisen svarade med vattenkanoner, tårgas och gummikulor.

44 personer, varav 27 demonstranter, 16 poliser och en journalist behövde sjukhusvård efter nattens protester, enligt landets inrikesdepartement.

Över 100 personer har gripits efter de två första dagarna av demonstrationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.