Boende räddas i Guilin i provinsen Guangxi i södra Kina där minst 16 personer dött och 90 000 evakuerats. Foto: Reuters

Här räddas mannen från översvämningarna i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Kraftiga regn har lett till svåra översvämningar i delar av centrala och södra Kina. Minst 33 personer har omkommit och minst 15 saknas. Men många har också räddats ur vattenmassorna.

Enorma vattenmassor väller in i flera sydkinesiska städer efter översvämningar i flera av landets floder. Minst 33 människor har omkommit, men det finns äver historier om mirakelräddningar undan forsarna.

I spelaren kan du se en av dessa mirakulösa räddningsaktioner mitt i katastrofen.

Floderna har stigit

Vattennivåerna i över 60 floder har stigit över varningsnivåer. Tusentals hektar grödor ligger under vatten.

Värst drabbad är Hunanprovinsen. Där omkom i helgen fem människor i ett lerskred, och fyra andra saknas fortfarande. Över 300.000 personer har evakuerats och över 6.000 bostäder förstörts. Värst drabbade är provinserna Hunan, Hubei, Anhui, Sichuan och Guizhou, detta enligt statliga medier.

I den närliggande regionen Guangxi har minst 16 personer omkommit och flera saknas, enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. 600 hus har kollapsat och 6.500 bostäder har fått skador i regionen, och 90.000 människor har evakuerats.

Förra veckan sade myndigheterna att tio personer omkommit i översvämningar i provinsen Guizhou, sedan den 22 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.