Satellitbilder indikerar att det slutna landet förbereder en uppskjutning av en ballistisk robot från en ubåt, hävdar Nordkoreaexperten Joseph Bermudez.
– Bilderna avslöjar att Nordkorea kan ha ökat farten kring att utveckla den havsbaserade delen av sitt robotsystem, säger han.
Nordkorea sköt upp en robot från en ubåt i fjol, vilket beskrevs som en teknisk milstolpe. Den flög femtio mil, i riktning mot Japan.
Allt skarpare hot
En vidareutveckling av ubåtsuppskjutningar skulle ta hotet från Nordkorea till en ny nivå, eftersom räckvidden för en robot med kärnstridsspets skulle bli så mycket större. Dessutom skulle landet ha ett andra alternativ för uppskjutningar om militärbaserna förstördes.
LÄS MER: 5 saker du vill veta om hoten mellan USA och Nordkorea
USA:s president Donald Trump har flera dagar i följd kommit med allt skarpare hot mot den nordkoreanska regimen.
”Militära lösningar är nu på plats, redo att avfyras, om Nordkorea skulle agera oklokt. Förhoppningsvis väljer Kim Jong-Un en annan väg!”, twittrade han på fredagen.
”Olycklig retorik”
Under natten pratade Donald Trump i telefon med Kinas president Xi Jinping för att diskutera Nordkorea.
Enligt statlig kinesisk tv är både Kina och USA intresserade av att Nordkorea gör sig av med sina kärnvapen.
– För närvarande måste alla inblandade vara försiktiga och undvika ord och handlingar som kan öka spänningen på koreahalvön, ska Xi Jinping ha sagt under telefonmötet, enligt tv-kanalen.
Kina har historiskt stått nära Nordkorea men röstade nyligen för nya FN-sanktioner mot landet efter upprepade robotuppskjutningar från diktaturen.
Vita huset underströk i ett uttalande efter mötet att USA och Kina är överens om att sanktionerna är ett viktigt steg mot fred på koreahalvön.
– Relationen mellan de två presidenterna är extremt nära och kommer förhoppningsvis leda till en fredlig lösning på Nordkorea-problemet, sa Vita huset i uttalandet.
LÄS MER: Trump: USA har militär lösning mot Nordkorea
Kina, Ryssland och Tyskland har uttryckt oro över det upptrappade ordkriget mellan Nordkorea och USA.
– Det är olyckligt att retoriken mellan Washington och Pyongyang har gått så långt. Vi hoppas och tror att det sunda förnuftet får bestämma, säger den ryske utrikesministern Sergej Lavrov.