Fem anhängare till den avgångne presidenten Evo Morales har dödats i samband med en demonstration utanför staden Cochabamba i provinsen Chapare. Enligt nyhetsbyrån AFP öppnade säkerhetsstyrkor eld mot demonstranterna.
Lokala hälsovårdsmyndigheter bekräftar dödstalet, och uppger att ytterligare 75 personer skadats i samband med demonstrationen. Ett hundratal personer ska ha frihetsberövats.
Den lokale polischefen säger att demonstranterna var beväpnade och att polisen försökte hindra dem från att delta i en större protestaktion.
-De (demonstranterna) använde dynamit och dödliga vapen som Mausergevär. Varken militären eller polisen är utrustade med vapen av den kalibern, säger polischefen Jamie Zurita.
Även i huvudstaden La Paz pågick under fredagen demonstrationer. Där besköt polis demonstranter med tårgas. Minst 15 personer har dött i oroligheterna som följt sedan valet.
Kubaner flygs hem
Tidigare under dagen anklagade den tillfälliga utrikesministern Karen Longaric kubanska medborgare i landet för att ha underblåst de senaste dagarnas oro i landet.
-Det har kommit in ett antal anklagelser om att kubanska medborgare har varit inblandade i dessa aggressiva handlingar som har plågat vårt land, säger hon.
Sammanlagt 725 kubaner flygs hem. Kubas utrikesdepartement tillbakavisar i ett uttalande uppgifterna om att landets läkare deltagit i protesterna och säger i stället att de blivit attackerade.
Longaric anklagar på samma sätt Venezuelas diplomater för att ha ”brutit mot diplomatiska normer”.
-All diplomatisk personal som representerar (president Nicolás) Maduro vid Venezuelas ambassad i Bolivia kommer att tillåtas att lämna landet för att ha blandat sig i interna angelägenheter, sade hon.
Protesterar mot Mexiko
Kuba och Venezuela har ställt sig bakom den avgångne presidenten Evo Morales, och hans anklagelser om statskupp i Bolivia.
Morales avgick förra helgen efter omfattande protester över hela Bolivia mot resultatet i det ifrågasatta valet den 20 oktober. Han vidhåller dock att han blivit utsatt för en maktkupp av en högerkonspiration och har sökt asyl i Mexiko, där han välkomnats av landets vänsterregering.
Longaric säger att hon kontaktat Mexikos ambassadör i Bolivia och protesterat mot att landet öppet välkomnat Morales.