Översvämmade gator, räddningstjänst paddlar till människor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Bicol-regionen i Filippinerna har motsvarande två månaders regnmängd fallit under loppet av ett dygn. Foto: Oliver Collins/EBU/kustbevakningen Filippinerna/Reuters

Flera döda efter översvämningar i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Stormen Trami slår hårt mot Filippinerna.

Bilder visar hur gator står under vatten och hur människor räddas undan i båtar.

Minst 24 personer har dött, rapporterar AP.

Stora översvämningar och jordskred har drabbat de nordöstra delarna av Filippinerna. 24 personer har dött, men den siffran väntas stiga när mer svåråtkomliga områden undersöks, skriver AP.

Flest dödsfall har rapporterats i Bicol-regionen. Där har två månaders regn fallit under ett dygn, och det har varit mycket hårda vindar.

Gator står under vatten, och vissa har behövt fly undan vattenmassorna på hustaken. Myndigheter räddar människor med båtar, och arbetet fortsätter under torsdagen.

Två miljoner drabbade

Över 1 500 poliser har satts in i räddningsarbetet.

– Vi kan inte ta hand om alla på en gång, för det är så många och vi behöver fler motorbåtar, säger den regionala polischefen Andre Dizon till AP.

Regeringen uppger att över två miljoner människor påverkas av stormen, och av dem över 75 000 personer som behövt fly sina hem, skriver nyhetsbyrån.

Filippinerna brukar drabbas av flera stormar per år, skriver AP. 2013 dog över 6 000 personer i tyfonen Haiyan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.