Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minst tre personer har dött efter att två passagerartåg krockat med varandra i Egypten.

Flera döda efter tågolycka i Egypten

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre personer har dött och över 40 personer har skadats efter att två tåg frontalkrockat i Egypten, rapporterar Egypt today.

Under en stor räddningsinsats kunde passagerare räddas ut genom fönsterna på de delvis förstörda tågen.

Det var på lördagen som två passagerartåg kolliderat på järnvägen i staden Zagazig, som ligger nordväst om Kairo. En stor räddningsinsats inleddes och drygt 30 ambulanstransporter bistod i arbetet med att få ut passagerarna ut ur tågen.

Minst tre personer, varav två barn, ska ha omkommit i olyckan och 49 personer ska ha skadats. Flera har förts till sjukhus och fem vårdas med kritiska skador, enligt det egyptiska hälsodepartementet.

Enligt landets myndighet som ansvarar för järnvägen ska ett av tågen ska ha varit på väg från staden och den andra på väg dit när olyckan skedde. Kollisionen skedde i en central del av staden många bevittnade händelsen.

Tågolyckor är vanligt förekommande i Egypten eftersom landets infrastruktur är daterad och inte har rustats upp, trots löften från regeringen. Senast förra månaden skedde en liknande olycka, då i Alexandria, där två personer minste livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.