– Presidenten har innan valet varnat domare och det är tydligt att rättsväsendet hotats. Vi har ingen tilltro till domstolarna, säger James Orengo, senator och anhängare till utmanaren Raila Odinga, till nyhetskanalen BBC.
Istället uppmanar oppositionen sina anhängare att fortsätta protesterna.
– Vi kommer att hålla fram bevisen för folket för att de ska få ta ställning. Vi går till den ”allmänna opinionens domstol”.
Våldet och protesterna i flera av Kenyas fattigare områden har fortsatt efter att sittande president Uhuru Kenyatta sent i fredags utropades som vinnare av tisdagens presidentval. Tidiga rapporter på söndagen tydde dock på att natten varit förhållandevis lugn.
LÄS MER: Flera döda i valprotester i Kenya
Polis och militär kritiseras för övervåld
Enligt en kenyansk människorättsorganisation, Kenya National Commission on Human Rights, har 24 personer dött i oroligheterna sedan valdagen. Organisationen är även kritisk till hur polis och militär hanterar protesterna och menar att styrkorna använder ”övervåld” och skjutvapen mer än nödvändigt.
Anders Sjögren, statsvetare vid Nordiska Afrikainstitutet, har tidigare sagt till TT att anklagelserna om valfusk bör tas på allvar.
Efter presidentvalet 2007 dog 1 200 personer i protester efter att oppositionen, även då företrädd av Raila Odinga, förlorade.
LÄS MER: Analys: Kenya behöver goda förlorare för att slippa våldet efter valet
Fakta: Presidentvalet i Kenya
Liksom i valet 2013 stod kampen i år mellan den nuvarande presidenten Uhuru Kenyatta, i spetsen för partikoalitionen Jubileumspartiet, och Raila Odinga som leder Nationella superalliansen. Valen 2007 och 2013 omgärdades av anklagelser om fusk och Odinga har hävdat att han snuvades på segern vid bägge tillfällena.
Årets val var 72-årige Odingas fjärde och troligen sista försök att bli president.
Även denna gång hävdar han valfusk, närmare bestämt att hackare tagit sig in i valkommissionens databas och ändra röstsiffrorna. Detta genom att använda sig av identiteten av valkommissionens IT-chef, som hittades mördad före valet.
Utländska valobservatörer har sagt att allt verkar ha gått rätt till under valdagen, men har inte bedömt anklagelserna om fusk vid själva rösträkningen.
Valkommissionen meddelade sent på fredagen att Kenyatta vann valet med 54,27 procent av rösterna mot Odingas 44,74 procent.
Källa: Utrikespolitiska institutet, AFP