En kvinna och flera barn går över en grusig yta, medan en man i röd väst närmar sig dem.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi trodde inte att det skulle hända. Det kom plötsligt.” – Isra Aaude och hennes familj tvingas fly ytterligare ett krig. Foto: Antonia Sehlstedt/SVT

Hon flydde från kriget i Syrien till Libanon – nu flyr hon igen

Uppdaterad
Publicerad

Hundratusentals människor har behövt fly från Libanon till Syrien, de allra flesta är syrier som redan tidigare flytt undan ett krig. Men Israeliska attacker mot gränsövergången har gjort flykten allt svårare.

SVT:s team Gilda Hamidi-Nia och Antonia Sehlstedt har träffat Isra Aaude. Hon är en av hundratusentals personer som flytt från kriget i Syrien till Libanon. Nu har hennes hem i Libanon grusats och hon och hennes familj tvingas fly undan ännu ett krig.

– Vi var inte förberedda. Vi satt hemma som vanligt när det plötsligt hände. Vi väntade oss ett par smällar, men det bara fortsatte. Sen kom evakueringsordern, så vi flydde, säger Aaude.

Följ med SVT:s team på plats vid gränsen mellan Libanon och Syrien i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upptrappning mellan Israel och Hizbollah i Libanon

Mer i ämnet