Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
27-åriga Inbar Haiman är en av de som togs som gisslan vid Israeliska musikfestivalen Supernova – Hör hennes pojkvän Noam Alon.

Inbar Haiman är en av hundratals som sitter som gisslan i Gaza

Publicerad

27-åriga Inbar Haiman befann sig på den Israeliska musikfestivalen Supernova när hon togs som gisslan till Gaza. SVT:s Mellanösternteam har träffat hennes pojkvän Noam Alon som gör allt han kan för att få hem henne.

– De senaste dagarna har varit en mardröm för oss. De värsta dagarna i mitt liv, säger Noam Alon.

Den israeliska militären uppger att Hamas och andra palestinska militanta grupper håller minst 199 israeler som gisslan i Gaza. En av de är israeliska Inbar Haiman.

– Jag hoppas att Hamas vet att de måste hålla gisslan i säkerhet, trots att Gaza bombas av den israeliska armén, säger Noam Alon, pojkvän till Inbar Haiman.

Noam Alon berättar för SVT att han är emot en markinvasion och vill att Israel först får hem gisslan.

– Vi måste alla anstränga oss nu och sätta press på regeringarna så att de månar om gisslan och de kidnappade, säger Alon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.