En man i militärutrustning sitter på en klippkant i mörker. Han bär en mask och solglasögon och håller en automatkarbin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt två helt skilda röster om Israel-Palestina-konflikten i videon: ”Om två sidor gör anspråk på samma mark återstår bara att slåss.”. Foto: Linda Hörnqvist/SVT

”Israel ockuperade landet med våld – vi återtar det med våld”

Publicerad

Extrema röster hörs på båda sidor i Israel-Palestina-konflikten – de avvisar fred, förkastar en tvåstatslösning och kräver hela landet för sitt eget folk.

Beväpnade och redo för strid, är de beredda att offra allt för sitt land.

I dokumentären ”Försvinn eller dö” har SVT-teamet Gilda Hamidi-Nia och Linda Hörnqvist mött de som står längst ifrån varandra i konflikten.

– De ockuperade landet med våld, och vi återtar det med våld. Med de resurser vi har – med vapen, minor och annat – gör vi motstånd, säger ”Abu Hamsa”.

Krig mellan Israel och Hamas

– Ni kan antingen lämna det... Ni kan bo kvar här med oss, men om ni försöker med något dödar jag er, säger Yehuda Shimon.

Se hela dokumentären ”Försvinna eller dö” på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet