Den låga tillväxttakten i världens näst största ekonomi anses bland annat bero på att den globala efterfrågan på kinesiska varor minskat avsevärt efter pandemin. Inte heller den inhemska bostadsmarknaden och detaljhandeln har levt upp till förväntningarna, enligt analytiker som BBC har pratat med.
– Det här är också sviter efter tre års nedstängning under pandemin, säger kinakännaren Frédéric Cho i Aktuellt.
Landet tampas också med en rekordhög ungdomsarbetslöshet. Enligt de senaste officiella siffrorna var 21 procent av alla 16 till 24-åringar i städerna arbetslösa. Gruppen unga arbetslösa har vuxit de senaste månaderna och spås fortsätta växa någon månad till, enligt beräkningar från de kinesiska myndigheterna.
Utbildningen matchar inte behovet
En orsak som pekas ut till de höga siffrorna är att unga ofta väljer utbildningar inom andra områden än där det behövs arbetskraft. Men Frédéric Cho menar också att de privata företagen som tidigare stod för en stor del av arbetstillfällena till ungdomar inte längre har samma tilltro till den ekonomiska politiken.
– Det krävs en mindre ideologisk och mer pragmatisk hållning för att skapa sysselsättning. Ge de privata företagen de fria tyglar de hade före pandemin, säger han.
Se mer om unga och arbetsmarknaden i Kina i klippet ovan.