Den numera världskända brittiska talmannen John Bercow fick återigen starta upp en dag i parlamentet dagen efter att brittiska högsta domstolen beslutat att regeringens beslut att stänga ner parlamentet var otillåtet.
John Bercow förklarade för församlingen att alla skrivelser i protokollen som nämner att parlamentet hade stängt ner skulle strykas och att man officiellt ska behandla underhuset som att det aldrig varit stängt.
Gick till offensiv
Sedan började en minst sagt hetsig utfrågning av regeringens justitiekansler och om hans råd till regeringen om att nedstängandet av parlamentet var lagligt.
– Vi håller inte med om beslutet som högsta domstolen kommit fram till, men regeringen respekterar det, säger justitekansler Geoffrey Cox i parlamentet.
Samtidigt som den konservativa politikern undvek att svara direkt på frågorna kring hans juridiska råd till regeringen valde han också att ifrågasätta parlamentets agerande. Som många medier i Storbritannien hade spekulerat inför parlamentets möte under onsdagen valde regeringen en offensiv hållning under utfrågningen.
– Det här parlamentet är en skam, ryter Geoffrey Cox till vid ett tillfälle.
Boris Johnson väntas uttala sig
Han utvecklar sina tankar om det brittiska underhuset med att parlamentet vid två tillfällen sagt nej till ett nyval den senaste tiden. Och att oförmågan att rösta igenom brexit gjort att man svikit de brittiska väljarna.
Utfrågningen av justitiekanslern är bara en av de schemalagda utfrågningarna, men pågick i över en timma. Flera andra utfrågningar följer under dagen.
Stängningen av underhuset
Den 28 augusti meddelade premiärminister Boris Johnson att han vill hålla parlamentet stängt från början av september till 14 oktober – två veckor innan Storbritannien ska lämna EU.
Med anledning av brexit har parlamentet inte stängt på två år. De senaste gångerna det har skett har det gått mellan 5 och 20 dagar mellan stängning och öppning.
Kritikerna, som var många, kallade beskedet för odemokratiskt och för en kupp med syfte att förkorta brexitförhandlingarna.
Tusentals protesterade utanför parlamentet och över en miljon underskrifter mot stängningen samlades in.
Boris Johnsons beslut utmanades i domstol.
Den 24 september meddelade Högsta domstolen att Boris Johnsons begäran att skjuta upp öppningen var olaglig och att det var fel att stoppa parlamentarikerna från att utföra sitt arbete.