Explosionerna i Libanons huvudstad Beirut var så starka att de kunde kännas hela vägen till Cypern. Nästan ett dygn senare utkämpar räddningsarbetarna en kamp mot klockan för att gräva fram de överlevande som fortfarande kan finnas under glassplittret och metallbråtet i de totalförstörda stadsdelarna.
Men situationen på stadens sjukhus är ansträngd sedan tidigare, bland annat på grund av coronaviruset, och dödssiffran som nu ligger på över 100 personer väntas stiga.
Hundratals människor har anmälts som saknade av sina anhöriga.
– Vi behöver allting för att behandla de skadade, och det är brist på allting, säger Libanons sjukvårdsminister Hamad Hasan.
Ingen elektricitet
Många beirutbor har tillbringat natten med att leta efter vänner och familjemedlemmar. Det har försvårats av att det inte funnits någon el, säger Hamad Hasan.
Bristen på elektricitet har också gjort det svårt för räddningsarbetarna att fortsätta sitt jobb under natten, istället har en del av arbetet fått återupptas när solen gått upp på onsdagen.
Minst fyra stora sjukhus blev så skadade att de inte kan ta emot patienter och flera sjukvårdare miste livet i explosionen.
På ett av sjukhusen fick en sjuksköterska med sig tre nyfödda som låg på neonatalvården ut från avdelningen där fönstren hade blåsts ut och taket kollapsat. Explosionen tros också ha förstört ett lager med medicin.
”Ett apokalyptiskt helvete”
Joseph Haddad, läkare på St. George Hospital, var på väg hem när explosionen inträffade. När han hade återvänt till sjukhuset låg det i ruiner.
– Patienter gick nedför trapporna. Hissarna fungerade inte. De gick från så högt upp som den nionde våningen. Det var som ett apokalyptiskt helvete, säger han till New York Times.
Sex till åtta fältsjukhus som skickats av andra länder ska sättas upp för att ta hand om alla skadade.
Libanons interna säkerhetschef Abbas Ibrahim uppger för Reuters att man sedan ett antal år tillbaka förvarar högexplosivt material i hamnområdet där explosionerna inträffade. Men exakt vad som varit den tändande gnistan har inte framkommit.
Hela huvudstadsområdet klassas av landets säkerhetsråd nu som en ”katastrofzon” och Libanons president Michel Aoun meddelade att undantagstillstånd bör utlysas i hela landet under de kommande två veckorna.