En person i röd keps med texten ”Make America Great Again” står framför en folkmassa vid en utomhusövning. Bakgrunden visar tält, flaggor och besökare, som samlas i en festlig atmosfär under en klar himmel. Mikrofonen är riktad mot personen som verkar delta i en intervju.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lucie Roth var meter ifrån att bli träffad när Trump utsattes för mordförsöket i Butler. Nu är båda tillbaka. Se bilderna på hur hon reagerade när skotten ljöd ”Jag trodde han var död”. Foto: Ronald Verhoeven.

Lucie tillbaka i Butler – fångades på bild när skotten mot Trump föll

Uppdaterad
Publicerad

Hon tvekade aldrig när beskedet kom. Lucie Roth ville vara på plats när Donald Trump återvände till Butler, Pennsylvania, där han blev beskjuten i juli. Nu tror hon att han vinner valet för sin styrka.

Med en plats direkt bakom Donald Trump kunde tv-tittarna följa Lucie Roths reaktioner i realtid när skotten mot expresidenten Donald Trump avlossades den 13 juli.

– Jag trodde det var smällare först och tänkte, hur har man fått in dem?

USA-val 2024

När Trump den här gången återvände till Butler var Lucie Roth på plats vid klockan sex på morgonen – för att säkra en lika bra plats.

Se hur Lucie reagerade vid skottlossningen i juli. Och hör hur hon känner över att vara tillbaka i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet