Man i Tyskland åkte dit för rattfylla – erkände 25 år gammalt mord

Publicerad

Den tyske mannen blev två gånger på samma kväll tagen för rattfylleri. Men de förbluffade poliserna lyckades utan någon som helst ansträngning lösa ett långt mycket allvarligare brott när mannen helt plötsligt erkände ett 25 år gammalt mord.

Den tidigare ostraffade 52-årige mannen började plötsligt, utan förvarning, erkänna ett över 25 år gammalt mord på en kvinna i Bonn.

Han berättade att han som 26-årig student haft ”våldsamma och mordiska fantasier”. I november 1991 ringde han på kvinnans dörr, tog sig in, satte handklovar på henne och när hon skrek knivhögg han henne flera gånger.

Detaljer gör att polisen tror honom

Polis och åklagare har återigen öppnat förundersökningen om det olösta mordet och detaljer i vad mannen sagt gör att de tror på hans berättelse. De undersöker också om han kan ha begått andra brott.

Det är oklart varför 52-åringen plötsligt erkände, men han har sagt att han tappat hoppet när han insåg att rattfyllorna skulle kosta honom jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.