Landets dåliga ekonomi, med hög inflation och där valutan tappat 20 procent sedan årsskiftet, är något som Erdogan måste ta tag i, säger Michael Sahlin, Turkietkännare och tidigare ambassadör i Turkiet.
– Trots att de flesta turkar upplevt en kraftig ekonomisk försämring håller man inte Erdogan ansvarig, utan ser honom som räddningen. Frågan är vad han kan och vill göra, säger han.
Vad som kommer att hända med de tiotusentals människor som sitter i fängelse efter den misslyckade kuppen sommaren 2016 är också oklart.
– De människorna kan nästan låta hoppet fara. Det finns inget mer att hoppas på än en möjlig amnesti då och då, säger Michael Sahlin.
Relationer till EU och USA frågetecken
Ett annat stort frågetecken är relationen till EU, där Turkiet spelar en nyckelroll i flyktingkrisen.
– Nu vet alla EU-ledare att det kommer vara han som styr landet i kanske tio år till och har möjlighet att styra ännu längre.
Även hur förhållandet till USA blir är svårtytt. Erdogan kräver att predikanten Fethullah Gülen, som han anklagar för att ligga bakom den misslyckade kuppen, ska utlämnas av USA.
Amerikanska politiker vill införa sanktioner
Samtidigt kräver USA att Turkiet ska utlämna en amerikansk pastor anklagad för spioneri.
– Nu kommer den frågan att leva i 10 år till. Erdogan är vansinnig på att USA vägrat att utlämna Gülen och politiker i USA vill införa sanktioner mot Turkiet på grund av att den amerikanska pastorn inte utlämnas, säger Michael Sahlin.