Omröstningen i det brittiska parlamentet om det omstridda brexitavtal som May har förhandlat fram med EU närmar sig med stormsteg. Röstar parlamentet nej på tisdagen är risken stor att Storbritannien kommer att krascha ut ur EU, utan övergångsregler på viktiga områden.
May gör nu ett sista ryck för att få med sig det motsträviga parlamentet.
– Det finns de i Westminster som skulle vilja förhala eller till och med stoppa brexit och som kommer att använda alla medel de har att tillgå, säger May vid ett tal till industriarbetare i Stoke-on-Trent.
Folkets röst
Löftena i brevet från EU om nödlösningen räcker förmodligen inte för vissa parlamentsledamöter, konstaterar May. Det bekräftas från de nordirländska unionisterna i regeringens stödparti DUP.
– Brevet är inte juridiskt bindande, säger partiets biträdande ledare Nigel Dodds.
Mays avtal har fått skarp kritik från politiker från alla håll i underhuset i det brittiska parlamentet, och mycket talar för att det blir ett nej – trots måndagens brevväxling mellan EU och premiärministern. Därför finns det nu planer i parlamentet att ta brexitfrågan ur regeringens händer, och skapa en egen alternativ plan för brexit. Men hur det skulle kunna gå till är mycket oklart.
Storbritannien ska lämna EU den 29 mars.