Donald Trump utanför Vita Huset. Foto: TT

Merkel hälsar på hos Trump i Vita huset

Uppdaterad
Publicerad

De är varandras kontraster – både när det gäller personlighet och ledarstil. Men i dag möts Tysklands förbundskansler Angela Merkel och USA:s president Donald Trump i Vita huset i Washington DC.

På agendan står bland annat diskussioner om sommarens G20-möte i Hamburg.

Men de båda ledarna, som de senaste månaderna inte varit alltför snälla mot varandra, ska också känna på varandra och se om det går att hitta en gemensam grund, skriver tidningen USA Today.

USA-val 2016

Har kritiserat inreseförbudet

De två har bland annat olika syn på invandring, EU:s flyktingmottagande och frihandel. Trump har anklagat Merkel för att ”förstöra Tyskland” genom att ta emot över en miljon asylsökande och migranter. Merkel har kritiserat Trumps inresestopp för människor från sex i huvudsak muslimska länder.

LÄS MER: ”Ingen räknar med ljuv musik mellan Trump och Merkel”

Med sig på resan har Merkel bland annat cheferna för biltillverkaren BMW och industrijätten Siemens, som båda har stor verksamhet i USA, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Här är hålltiderna

15.40 (svensk tid) – Merkel anländer till Vita huset

16.00 – Mötet Merkel-Trump startar

17.00 – Rundabordssamtal

18.00 – Gemensam presskonferens

19.00 – Privat lunch, stängd för pressen

Merkel återvänder till Tyskland senare på eftermiddagen, lokal tid

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet