Bilden föreställer en träbåt på land. Det står människor vid sidan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olycksbåten repareras. Den bröts sönder när vatten trängde in. Hör anhörigs berättelse. Foto: AFP

Minst 100 döda i båtolycka i Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Över hundra personer har drunknat och fler saknas efter att en båt kantrat i floden Niger i Nigeria i måndags, rapporterar CNN.

Ombord på båten fanns cirka 250 passagerare som ska ha kommit direkt från en bröllopsfest i delstaten Kwara i västra Nigeria.

En talesman för polisen i Kwara menar att dödssiffran sannolikt kommer att stiga när sök- och räddningsinsatserna fortsätter. Minst 140 personer ska ha räddats hittills, rapporterar CNN.

Strandsatta efter översvämning

Enligt lokala källor till CNN gick båten sönder och började släppa in vatten efter att ha kört på en gren som gömde sig i vattnet, vilket till slut ledde till att båten kantrade.

Anledningen till båtresan ska ha varit ett kraftigt regn under kvällen och natten som orsakade översvämningar i området, vilket tvingade bröllopsgästerna till den alternativa resvägen över floden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.